Ketting Bohemian - Sunstones

Ketting Bohemian

De perfecte ketting in bohemian stijl

Sieraden zoals bijvoorbeeld een ketting in Bohemian stijl zijn nooit helemaal weggeweest uit het modebeeld. Daarbij is het vooral opvallend dat de Bohemian kettingen, oorbellen, armbanden en andere sieraden niet zozeer een kenmerk zijn van een trendy outfit, maar meer van een bepaalde mindset. De Bohemian stijl toont zowel qua kleding als accessoires zoals een ketting, dat jouw eigen unieke stijl en smaak voorop staan in alles wat je doet.

Jouw eigen bohemian stijl

Wat is de Bohemian stijl eigenlijk? Deze stijl komt voornamelijk uit de jaren ’60 en ’70. Dit was de tijd waarin kleding opvallend mocht zijn, los van pasvorm kon zijn en zwierig mocht zijn. Denk aan lange jurken, gedragen met bijvoorbeeld een leren riem om de taille te benadrukken, maar ook aan tops en ruimvallende blouses met smokwerk, borduursels en gedetailleerde versieringen. Deze kleding werd vaak vergezeld van opvallende kettingen, bijvoorbeeld versierd met grote (edel)stenen, brede armbanden en opvallende grote oorbellen.

Ketting Bohemian

De typische boho kleuren

De veel voorkomende tinten in deze Bohemian sieraden zijn natuurlijke kleuren en aardetinten. Denk bijvoorbeeld aan terracotta, maar ook aan prachtige zilveren kettingen waarin ter aanvulling steentjes zijn verwerkt. Oorbellen als droomvangers, sieraden met als thema de maan of de zon, schelpjes die als opsmuk werden gebruikt en bijvoorbeeld kleine droomvangers als oorbellen, alles kan en mag in de boho stijl.

De Bohemian stijl is perfect te combineren met verschillende soorten outfits. Je kunt bijvoorbeeld een losse jurk met print combineren met veel kettingen en armbanden over elkaar heen. Wanneer je echter een wat meer serieuze gelegenheid hebt kunt je ervoor kiezen om een outfit te dragen met effen kleuren waarbij je een enkele ketting of armband draagt. Op deze manier komt die ene ketting tot zijn recht en is het zeker niet te feestelijk. Kortom, voor elke gelegenheid is deze stijl geschikt.

Bekijk de producten

Menu