Viking sieraden | Sunstones | Ibiza stijl

Viking sieraden

Stijl jouw outfit af met handgemaakte Viking sieraden

Heb jij een passie voor Vikingen? Ben je op zoek naar Viking sieraden die verwijzen naar de mythologie van de Vikingen? Dan vind je in de webshop bij Sunstones een ruime keuze sieraden die is gemaakt met verschillende soorten materialen. Door het toevoegen van Viking sieraden aan je accessoirescollectie blaas je je garderobe een nieuw leven in. Kies bijvoorbeeld voor een unieke ketting of opvallende armband. Je zult verstelt staan van de selectie waar je uit kunt kiezen. Vikingsieraden zijn de laatste erg populair geworden door televisieshows zoals ‘Vikings’. Het is en blijft dus een populaire cultuur en de kracht van de geschiedenis van de Vikingen zal blijvend zijn.

Ruime keuze in Viking sieraden

In onze webshop vind je onder de categorie ‘Viking sieraden’ alle sieraden die zijn geïnspireerd op de Vikingen. Je hoeft dus niet de hele webshop door te zoeken want je vind ze allemaal handig bij elkaar. Wanneer je op zoek bent naar een speciaal sieraad, zit er zeker een item tussen die bij je opvalt!

Artefacten van Viking-sieraden zijn vaak vrij grof. Er wordt gesuggereerd dat ze zo zijn gemaakt om ontberingen tijdens een strijd te doorstaan. Andere artefacten van Viking-sieraden waren juist heel erg gedetailleerd. De reden hiervoor was waarschijnlijk om hun rijkdom te laten zien. In de sieraden was vaak terug te zien dat Vikingen trouw waren aan hun goden, overtuigingen en erfgoed. Door deze artefacten heeft Sunstones zich laten inspireren en dat zie je terug in de collectie. Met onze kettingen breng je je Vikingziel naar boven. Als je kiest voor een Viking armband maak je sowieso statement. Bestel je favoriete Viking sieraden voor 16:00 uur en ontvang ze morgen in huis!

Viking sieraden

Terug naar de tijd van de Noormannen- en vrouwen

Vroeger droegen Noorse mannen- en vrouwen sieraden om te laten zien hoe rijk ze waren. Dit was niet de belangrijkste reden! Ze werden namelijk ook gebruikt als een vorm van valuta. De gouden en zilveren sieraden werden voor dit doel gebruikt. De meeste Vikingen droegen daarom arm- en nekringen van zilver. Hieruit konden ze dan gemakkelijk stukken hakken zodat ze konden betalen voor bepaalde goederen of diensten. Wist je dat goud zelden werd gebruikt voor betalingen? Je zou denken dat dit materiaal het meeste waarde heeft. De Vikingen gebruikten daarentegen juist zilver en brons als betaalmiddel. Vrouwen uit de oude Vikingcultuur droegen veelal broches van brons als accessoire. Als krijger werd je na een dappere actie beloond met een speciaal nekornament.

Bekijk de producten

Menu